Spöknät från Ølvraket

Igår räddades två fiskar från en onödig död i ett spökgarn (eller spöknät, det är samma sak) på Ølvraket utanför Ystad. Idag gjorde dykarna på Undine en insats, och lyckades få bort stora delar av nätet. Som synes på bilden nedan har mängder av fisk fastnat i nätet, helt i onödan. Du kan läsa mer om spöknät här.

Ett spöknät som suttit fast i ett vrak utanför Ystad är fullt av fisk, som fångats helt i onödan. När dykarna på dykbåten Undine tog bort nätet lossnade fiskben och fiskrester, så det du ser på bilden är inte allt! Foto: Peter Jonsson
Ett spöknät som suttit fast i ett vrak utanför Ystad är fullt av fisk, som fångats helt i onödan. När dykarna på dykbåten Undine tog bort nätet lossnade fiskben och fiskrester, så det du ser på bilden är inte allt! Foto: Peter Jonsson