Tisdag 3 maj

Idag var det full fart igen på Havsresan. Inte bara på sjön, utan även på land. En hel hop glada skolelever från Ystad kommun fick tillsammans med SEA-U undersöka vad som lever i havet vid stranden. En hel del av barnen verkade först ta det hela som årets första utebad, men med vadarbyxor upp till armhålorna och majtemperatur i vattnet var det kanske inte riktigt samma sak.

Ystadbarn i vadarbyxor samlas inför marinpedagogisk verksamhet på stranden
Ystadbarn i vadarbyxor samlas inför marinpedagogisk verksamhet på stranden

Den marinpedagogiska verksamheten var trots allt mycket populär, och en hel del olika djur och andra intressanta saker fångades i håvarna, studerades noga av eleverna och SEA-U:s handledare, och släpptes tillbaka.

Håvning vid bryggan ger alltid fångst! Kanske en Zlatanräka?
Håvning vid bryggan ger alltid fångst! Kanske en Zlatanräka?