Sommar- och höstprogrammet

Havsresan fortsätter under hela året. Sommarprogrammet har några punkter kvar: Galeasen Helene fyller 100 år, vilket firas den 1-2 juli med bland annat seglingar för allmänheten den 2 juli, utställning på Packhuskajen, m.m. Boka segling på helenesvanner@gmail.com eller på telefon 070-669 45 56.

Den 6-8 augusti får Ystad besök av Briggen Tre Kronor. Du kan redan nu boka in seglingar med Tre Kronor, men det blir också öppet fartyg, utställningar och andra aktiviteter vid Packhuskajen.

Under hösten blir det ett antal föredrag på Ystads Stadsbibliotek. Det handlar om havets betydelse för människan, havsmiljö, navigationens historia och hur vi skall hantera klimatförändringarna som kommer. Fri entré – Välkommen.

Och sist men inte minst: Havets dag den 3 september. Havsresan har under 2016 samlat in kunskap från havsbotten och stränder vid och utanför Ystad. Detta har gjorts i samverkan med föreningar, företag och organisationer och med Ystads kommun som värd. Den 3 september visar de medverkande upp sig och sin verksamhet, och du får möjlighet att se vad vi hittat! Vi håller till vid Packhuskajen i Ystad. Det detaljerade programmet finns snart här på www.havsresan.se.