Startmötet i Ystad

Nu blev det sådär bra igen! Omkring 80 personer samlades i Knutssalen i Ystads rådhus för att dra igång Havsresan 2016. När vi räknar efter representerade de omkring 40 olika organisationer, från kommuner, myndigheter och företag över dykklubbar och andra föreningar till 120-åriga manskörer, en 100-årig galeas och ett 10-årigt museum! Vi har fått in närmare 70 intresseanmälningar med antingen förslag på aktiviteter eller intresse av att deltaga i något.

Men det är inte försent. Har du en idé, ett förslag, ett speciellt intresse som du vill ha med på Havsresan – hör av dej till oss. Som alltid är vi på jakt efter gamla historier, fotografier, böcker eller annat som berättar om livet vid kusten eller på havet.

Vi är saknar också maten och dryckerna lite grand! Var är recepten, menyerna – Kåsebergasill vet vi ju om, men finns det någon sillinläggning som är speciell för Ystad, t.ex.? Hör av dej om du vet eller om du har idéer.

Om du var på mötet och undrar var presentationerna och deltagarlistan blev av: Håll ut – de kommer!

Startmöte 16
Startmötet på Havsresan 2016 i Knutssalen, Ystad